Održavanje ploče čistom jedan je od preduvjeta za kvalitetnu i vjernu reprodukciju glazbe. Redovno čišćenje i adekvatno pranje po potrebi neće puno pomoći ukoliko čistu ploču vratite u stari unutarnji omot u kojem su se godinama nataložile nečistoće, prašina i masnoće. Nakon pranja ploče, uvijek, ali uvijek ploču stavite u čisti omot.

Dodatno, većina novih ploča, zbog što niže cijene proizvodnje, dolazi u običnim papirantim „inner-sleeve“ omotima. Ta praksa je smrt za ploče i svakog kolekcionara ljuti. Papir je pregrub materijal. Rubovi papira erodiraju i papirna prašna se taloži u brazdama, dok sama površina papira već nakon nekoliko vađenja ploče iz omota ostavlja nepovratna oštećenja na ploči u obliku riseva i ogrebotina.
Naravno, sve te ogrebotine, riseve i prašinu ćete čuti prilikom reprodukcije… a da ne spominjemo statički elektricitet koji se nekoliko puta više manifestira ukoliko unutarnji omot nije od antistatičkog materijala.

Malo smo se raspričali, ali to je samo zato što je ovo jedna od najvažnijih tema kod čuvanja ploča i na ovome se nikako ne smije štediti.

Ako želite da vaša kolekcija traje desetljećima, te da je i nakon puno godina jednako vrijedna i jednako dobro zvuči kao prvi dan, ANALOGIS Protect it je nešto što je „must have“.

Težina 0,218 kg