Naziv “Bayadere” (od portugalske riječi bailhadera) europski je izraz za Devadasi, plesačice iz Indije odjevene u svijetle kostime, obično izrađene od prugaste tkanine. Bayaderas su bile žene odabrane da se udaju za božanstva i postanu hramske plesačice, zapravo, prema indijskim hramskim pravilima štovanja, ples i glazba vitalni su aspekti dnevnih rituala štovanja hramskih božanstava.

Bajaderke su nazivane akhanda saubhagyavati (“žene se nikad ne odvajaju od sreće”), prema njima su se odnosili s dužnim poštovanjem i često su im darivani darove. Njihove su glavne dužnosti bile briga o hramu i učenje klasičnih indijskih plesova koje bi izvodili na hramskim ritualima.

Inspiriran tkaninom Devadasijevih haljina, Auris Bayadere 1 snažan je glazbeni hram sam po sebi, stabilan i elegantan s iznimnim dizajnom koji kombinira slojeve visokokvalitetnog aluminija i tamnog sjajnog kerrocka®, podsjećajući na obojene pruge indijske svile. .

Bayadere 1 je dobro uravnotežen gramofon, njegova glavna ploča postavljena je na izravnavajuće noge, vrlo precizno oblikovana od strane naših dizajnera za istinsku izolaciju od vibracija, a kako bismo dodatno smanjili vibracije, integrirali smo glavni ležaj u kućište izolirano od baza sa setom gumenih prstenova. Glavni ležaj je proizveden od najkvalitetnijeg nehrđajućeg čelika s ugrađenim brončanim cilindrom montiranim s velikom preciznošću kako bi se tanjur vrtio uz minimalan otpor. Postoji stabilan oslonac glavnog ležaja koji se sastoji od keramičke kuglice i Widia pločice tvrdoće preko 80 rockwella, što čini gramofon bešumnim i dugotrajnijim uz vrlo male količine maziva.

Uzimajući u obzir iskustva mnogih proizvođača gramofona, odlučili smo se također za sinkroni AC motor, koji se ističe svojim brzinskim odnosom i stabilnošću; također je moguće nadograditi Bayadere 1 elektroničkom kontrolom brzine. Uvjetovano frekvencijom električne mreže, jedina razlika između naše Bayadere 1 europske i američke verzije je u promjeru remenice.

Za našu Bayadere 1 preporučujemo ručicu W9 – unipivot ručicu od 9 inča izrađenu od karbonskih vlakana i mljevenog aluminija. Ručica W9 pomiče se zahvaljujući šest kugličnih ležajeva. Rukavica je ugrađena u aluminijski spoj, zajedno sa sustavom protiv klizanja koji lebdi na dva kuglična ležaja, s ultra niskim trenjem i VTA podešavanjem od 10 mm. W9 je ožičen Van den Hull® žicama.

Dostupne boje: Antracite, White, Red
Prilikom narudžbe navesti boju.

Technical data:

Speed: 33,3 rpm/45rpm Manual select
Drive principle: Belt drive
Platter: 299mm Aluminum/ Kerrock®
Main Bearing:Ceramic ball, Widia plate, Bronze cylinder
Speed Variance: 33,3 +/- 0,11% 45+/- 0,11%
Tonearm – effective arm lenght 229 mm
Tonearm – Effective arm mass 12 gr
Overhang: 18mm
Tracking Force: 5-40mN
Power: AC 24 Volt
Dimensions: 385mm x 112mm x300mm
Weight: 12kg
Cartrige Compliance: From 8g to 15g
Tilt Angle: 24°