Najistaknutija karakteristika gramofona »Oasis« vjerojatno je njegov mehanizam izravnog pogona. U našoj beskrajnoj potrazi za poboljšanjem kvalitete zvuka, nismo se zaustavili na procjeni različitih pogonskih mehanizama ili drugih alternativa kao što su remeni različitih konzistencija. Međutim, brzo smo otkrili da, na primjer, pojasevi daju temeljnu zvučnu karakteristiku zvuku. Stoga smo ih se za ovaj novi model odlučili potpuno odreći. Tanjur gramofona »Oasis« je izravno pogonjen s motora, umjesto remenom.

Pogonski mehanizam sastoji se od prstenastog trajnog magneta koji se nalazi u ležaju ploče i četiri induktora sa zračnom jezgrom na ploči šasije »Oasis«. Ovi induktori su podešeni i pogonjeni s najvećom preciznošću za različite fazne kutove. Tako nastalo magnetsko polje rotira ploču. Svjesni razloga loše reputacije i neugodnog zvuka gramofona s izravnim pogonom iz 1970-ih i 1980-ih, odupirali smo se strogoj regulaciji mehanizma izravnog pogona. Umjesto toga, koristimo prednosti dugogodišnjeg iskustva i uvida koje smo stekli proizvodnjom vlastitih “velikih” gramofona. Koristimo precizni ležaj koji je sposoban izgladiti male varijacije brzine pogona. To rezultira glatkoćom rotacije dosad nezamislivom s “klasičnim” mehanizmima izravnog pogona.

Naš mehanizam za stezanje omogućuje brza i precizna podešavanja, bez ikakvog zazora, aluminijske baze za gramofonske ručke duljine 9 do 10,5 inča. Tanjur je izrađen od posebne legure aluminija, bakra, magnezija i drugih materijala koji inhibiraju rezonancije. Gornji sloj tanjura od kristalnog stakla i stezaljka za ploču na vijke omogućuju da tanjur brzo apsorbira sve vibracije. Konačno, tri šiljka podesiva po visini omogućuju precizno niveliranje i optimalan kontakt gramofona s vašim postoljem (iako preporučujemo HRS-ovu M3 izolacijsku bazu).

Također, RöNt II cijevno strujno napajanja idealan je završetak i nadogradnja za »Oasis« gramofon.

 

Final Edition: Limitirano na 100 gramofona s uzastopnim serijskim brojevima: 001/100-100/100

Pogon: direct drive

Dimenzije (Širina x Dubina x Visina): 520 x 400 x 125 mm

Težina:  26 kg

Tanjur: težak 10 kg, visina 50 mm

Površina tanjura: glatko polirano kristalno staklo

Gramofonska ručka: isporučuje se 10.5 inčnom ručkom

Postolje: Makassar high gloss

Uključeno u paketu: gramofon, 10.5 gramofonska ručka, stezač za ploče na vijak, strujno napajanje, alat

Opcije: dodatne baze za različite ručke, zaštitni poklopac protiv prašine