Znameniti “Planar 3”
Zamjena višestruko nagrađivanog i pet puta What Hi-Fi? Proizvoda godine (RP3) nikada neće biti lak zadatak. Reginom dizajnerskom timu na čelu s Royem Gandyjem trebale su dvije godine da razvije sav novi ‘Planar 3’ nakon najvećeg redizajna kultnog modela ‘Three’koji je ikad viđen.

Tim je neumorno je radio na poboljšanju svakog aspekta ovog gramofona nudeći poboljšanu ergonomiju, iskoristivost i prije svega zvučne performanse. Novi ‘Planar 3’ uistinu je novi gramofon koji u sebi sadrži samo dvije komponente iz prethodnog modela.

Nove značajke Planar 3

RB330 ručica
Dizajnirana korištenjem najnovije 3D CAD & CAM tehnologije, nova ručica RB330 vrhunac je više od 35 godina iskustva u dizajniranju gramofonskih ručica. Sadrži potpuno novo kućište ležaja i našu najnoviju cijev za ručicu dizajniranu pomoću inteligentne preraspodjele mase osiguravaju da ovaj krak pokazuje manje točaka moguće rezonancije. Izuzetna stabilnost s gotovo trenjem bez kretanja od novih visoko preciznih sklopova ležajeva jamči prikupljanje više podataka s Vašeg vinila nego ikad prije.

Sadrži novi “bias” sklop, redizajnirano tvrđe kućište okomitog ležaja, integrirana kopča za ručicu i poboljšano kućište opruge s brojevima koji se lakše čitaju.Tu je i novi phonoono kabel male kapacitivnosti s Neutrik konektorima, oboljšano niže trenje, precizni vodoravni i okomiti ležajevi. Novi dizajn vage od blagog čelika od 100 g.

Postolje
Akril visokog sjaja, laminirano postolje, tvrđi i znatno poboljšani izgled, ergonomski postavljen prekidač za napajanje. Tri završna finiša su dostupni u sjajnoj crnoj, bijeloj i crvenoj boji.

Dvostruke zagrade
Poboljšani deblji 3 mm fenolni nosač od dna i nova metalizirana kožna fenolska gornja zagrada.

Kućište ležaja
Preoblikovani središnji ležaj glave od mesinga, poboljšana prilagodba i konstrukcija smanjujući stres na sam ležaj.

Podplat
Redizajnirani podplat, poboljšana preciznost i poboljšana krutost.

Ploča
Novo polirano ‘Optiwhite’ staklo od 12 mm – Poboljšana točnost u proizvodnji i zapanjujući izgled.

Preoblikovana stopala
Nove poboljšane noge za povećanje stabilnosti i smanjenje prijenosa vibracija.

Motor od 24v
Poboljšan novi 24V motor s integracijom za dodatak Neo PSU za elektroničku promjenu brzine i poboljšanu naprednu antivibraciju. Poklopac motora s integriranim hlađenjem.