Technics je ove godine predstavio novi gramofon s izravnim pogonom SL-1200MK7.
Novi model nasljeđuje značajke i ugodnost rukovanja gramofona SL-1210MK7 koji je predstavljen u siječnju 2019. i u kratkom je vremenu ponovno postao jasan favorit etablirane zajednice vinilnih DJ-eva širom svijeta.

„U proteklom desetljeću svjedočili smo brojnim zahtjevima DJ-eva, međunarodnih organizatora glazbenih događanja i naših prodajnih partnera da proširimo i unaprijedimo Technicsovu liniju gramofona. Pojavila se i velika potražnja za srebrnom verzijom tog gramofona za DJ-eve koji predstavlja prvi izbor jako velikog broja korisnika iz cijelog svijeta“, rekao je Technicsov voditelj proizvoda za Europu Frank Balzuweit.

„Stoga smo osjećali obavezu da dodamo nove varijante boja da bismo svim potencijalnim vlasnicima ovog proizvoda ponudili na izbor izgled njihova voljenog alata za rad“, dodao je Balzuweit.

Kad govorimo o tehnologiji i funkcionalnostima, SL-1200MK7 će imati iste USP-ove kao crni SL-1210Mk7. Među njima je sljedeće:
motor s izravnim pogonom bez jezgre koji postiže stabilno okretanje bez „cogginga“ i snažan okretni moment
krajnje osjetljiva, ali i robusna ručica koja precizno očitava signal pohranjen u utoru ploče
dvoslojni strukturni tanjur s poboljšanom amortizacijom vibracija
kućište velike čvrstoće i izolator koji jako amortizira za temeljito uklanjanje svih vibracija čak i tijekom teških radnih uvjeta
funkcija prilagodbe početnog okretnog momenta / brzine kočenja
funkcija kontrole visine zvuka koja omogućuje preciznu i stabilnu prilagodbu visine
funkcija reprodukcije unatrag koja proširuje fleksibilnost DJ-evskih stilova reprodukcije
rasvjeta igle s dugotrajnom LED žaruljicom velike svjetline
SL-1200 je predstavljen kao popularan gramofon s izravnim pogonom davne 1972. kada je postao najbolje prodavani model – cijela je serija ukupno prodana u 3 500 000 primjeraka.

Nudio je snažan okretni moment, lako rukovanje i veliku trajnost. Taj su model obožavali audioentuzijasti i DJ-evi, koji su pomogli izgraditi DJ-evsku kulturu u područjima poput elektroničke dance glazbe.

Ta je serija i danas tražena i cijenjena od DJ-eva širom svijeta.