Gramofoni s kraja 70-ih i sa početka 80-ih bili su prava mala inženjerska čuda. U to doba proizvođači su aktivno radili na tehničkim poboljšanjima, pa su tako neki od njih (Britanci, Švicarci…) svoj razvoj okrenuli ovjesima, sub-šasijama, remenskim pogonima sa što manjim prijenosom vibracija motora na tanjur, ručkama izrađenim od materijala otpornim na rezonancije itd.
S druge strane velika imena njemačke audio industrije, poput TELEFUNKEN-a prigrlili su japansku filozofiju koja glasi – savršeno stabilna vrtnja tanjura (čitaj uvijek direct drive pogon), provjerene S ili polu S ručke i automatika koja pruža ultimativni komfor slušanja.
Tako je i ovaj naš primjerak TELEFUNKEN-ovog gramofona, u stvari japanski CEC sa vrhunskom upravljačkom elektronikom, full automatik funkcijom (iako je to u stvari full elektronički upravljana funkcija auto returna, te start/stopa motorizirana posebnim motorom ručke) do savršenstva stabilnim quartzom upravljanim motorom, balansiranim aluminiskim tanjurom, masivnim kućištem na anti-rezonantnim nogicama i ručkom koje se ne bi posramili ni puno zvučnija imena audio industrije tih godina.
Iako dolazi iz 1979. godine, ovaj gramofon izgleda kao da je sada izvađen iz kutije, dok je akrilni poklopac temeljitim poliranjem doveden do stanja prihvatljivog i zahtjevnijim kupcima.
Dolazi sa ORTOFON LMA 12 zvučnicom i odličnom iglom pred kojom su još stotine i stotine sati slušanja i uživanja u glazbi.
Dolazi također, sa originalnim gumenim matom i sa ANALOGIS ONE matom od mješavine prirodne gume i pluta koji zvuk ovog gramofona čini još boljim i transparentnijim, a vizualno je “statement” za sebe.
Ukoliko želite zvučnicu zamijeniti nekom drugom iz naše ponude, uz gramofon dolazi SME like headshell crne boje gratis.
Ovaj pravi njemački radni stroj, čeka svoju novu slušaonu u našem showroom-u gdje ga možete čuti i uvjeriti se koliko je ovo ozbiljan i vrhunski izveden gramofon.