Originalni TD 124 predstavljen je 1957. godine i desetljećima se koristio u bezbrojnim televizijskim studijima diljem svijeta. Ambiciozni ljubitelji glazbe također su brzo otkrili vrlo precizan gramofon za sebe, a predana baza obožavatelja ostala je vjerna TD 124 i danas.

Thorens sada nadograđuje ovu tradiciju s potpuno novorazvijenim TD 124 DD i nastavlja je s inovativnim tehnologijama. Puristički dizajn i osnovna konstrukcija temelje se na originalu, ali aluminijska šasija podesiva po visini sada počiva na gumenim elementima koji prigušuju vibracije. Umjesto izvornog pogona s tarnim kotačem i remenom, novi TD 124 DD koristi “High Precision” Direct Drive. To osigurava snažan zakretni moment, omogućuje preciznu kontrolu brzine i drži neželjene vibracije pogona dalje od ploče.

Novost je i ručica TP 124. Može se precizno podesiti u svim parametrima prema odabranoj zvučnici i ima inovativno rješenje protiv klizanja s ležajem od rubina i patentiranim električnim podizanjem ručice kako bi se olakšalo nježno postavljanje i uklanjanje igle. .

Osim opsežnih mogućnosti prilagodbe, priloženi headshell pruža veliku fleksibilnost kada je riječ o odabiru zvučnice. TD 124 DD također dolazi s dodatnom, malo težim protuutegom koji odgovara Thorens SPU TD 124 zvučnici, koja je dostupna zasebno. Ovo je ažurirana verzija još jednog legendarnog komada vinilne opreme, poznatog Ortofon SPU-a. Thorens je stvorio SPU 124 zajedno s Ortofonom za pronicljive ljubitelje vinila koji traže nesvakidašnje.

Thorens je posvetio pozornost svakom detalju pri razvoju novog TD 124 DD kako bi osigurao da zadovolji najviše težnje u pogledu zvučnih performansi. Visokokvalitetna vanjska jedinica napajanja osigurava isporuku struje bez smetnji. Uz neuravnotežene izlaze, osigurani su i balansirani XLR konektori koji jamče optimalan prijenos signala, a time i najbolji mogući zvuk pri spajanju TD 124 DD na vrhunski sustav s odgovarajuće opremljenim fono pretpojačalom.