Referentno MC predpojačalo Aura vrhunac je desetljeća razvoja elektroničkog dizajna. Rega je izradila ultimativno, potpuno podesivo, trostupanjsko, simetrično predpojačalo dizajnirano isključivo za izdvajanje najboljih performansi iz vaše MC zvučnice i sustava za reprodukciju vinila.

Ugrađena u potpuno redizajnirano prilagođeno kućište, Aura je posvećena MC zvučnicama bez bilo kakvih kompromisa. Izbjegnuto je uključenje suvišnih funkcija jer ometaju put signala i pogoršavaju kvalitetu zvuka. Phono pretpojačalo Aura uključuje izvanredne i inovativne dizajnerske ideje. Ako ste ljubitelj vinila, tada je Aura MC apsolutno neophodna za demonstraciju.

Uvod i inovacija u dizajnu
Rega Aura je trostupanjsko, simetrično predpojačalo. Prvi stupanj je simetrično, komplementarno pojačalo klase A, koje koristi paralelno povezane linearne FET sustave (tranzistor s efektom polja) konfigurirane kao simetrični ulazni stupanj. Upotreba FET tranzistora osigurava da u svitku zvučnice ne struji “bias” kako ne bi poremetio osjetljivu magnetsku geometriju zvučnice. Konfiguracija ulaznog kruga također ublažava upotrebu bilo kojih spojnih komponenata između izlaza zvučnice i FET tranzistorskog ulaznog stupnja, što bi pogoršalo zvuk. Komplementarni ultra niskofrekventni FET tranzistori pažljivo su svrstani i usklađeni za optimalne performanse. Ovu fazu pokreće pasivni visokofrekventni dio RIAA izjednačavanja.

Drugi stupanj je simetrično diferencijalno pojačalo klase A sa zajedničkim osnovnim stupnjem pogonskog sklopa; ovo se također koristi kao aktivno pojačalo u niskofrekventnom dijelu faze RIAA izjednačavanja. Treći stupanj invertira signal kako bi pružio uravnoteženi izlaz zajedno s izlazom drugog stupnja; treći stupanj koristi istu topologiju kruga kao i drugi stupanj. Napajanje je simetrično, diskretno, izvedeno pomoću brzih dioda i napona s niskim šumom. Svaka faza ima svoj lokalizirani izvor napajanja i generatore struje koji se odnose i na LED. Da bi povećala “headroom”, Aura ima napon (V) napajanja koji je 60% veći od uobičajenog u takvom pretpojačalu. Na putu signala korišteni su vrlo kvalitetni polipropilenski kondenzatori. Polipropilenski kondenzatori s tolerancijom od 1% koriste se u fazama RIAA ekvilizacije, a kondenzatori audiofilskog razreda u ostatku sklopa. Pojačanje, isključivanje i mono prebacivanje implementirano je pomoću visokokvalitetnih releja.

Gain
Napomena: isključite ili okrenite kontrolu glasnoće na minimum prilikom promjene postavke pojačanja. Prekidač za podešavanje pojačanja odabire pojačanje napona phono pojačala. Pojačanje 1 odabire 69,5 dB (isključivanje), a Pojačanje 2 odabire 63,5 dB (uključivanje); to će pružiti ulaznu osjetljivost od 67 µV, odnosno 131 µV za izlaznu razinu od 200 mV neuravnoteženo i 400 mV uravnoteženo. Uravnoteženi izlaz efektivno je 6 dB veći od neuravnoteženog izlaza. Preporučljivo je započeti s postavkom nižeg pojačanja 2 i ako je potrebno, povećati razinu pojačanja na 1 ako je za niže izlazne zvučnice potrebna veća razina. Budući da je uravnoteženi izlaz efektivno veći za 6 dB, bilo bi uputno odabrati postavku pojačanja 2 kada se koristi uravnoteženi izlaz to će također uvelike ovisiti o osjetljivosti povezanog pojačala.

Kapacitivnost
Postoji pet različitih postavki ulazne kapacitivnosti; od 1000 pF, 2000 pF, 3200 pF, 4300 pF i 5700 pF.Odaberite potrebnu kapacitivnost kako bi se podudarala s onim koji je proizvođač odredio u specifikacijama zvučnice. Dopušteno je isprobati različite uvjete opterećenja, jer ponekad promjena kapacitivnosti daje različite zvučne performanse prilagođenije Vašem osobnom ukusu; to vrijedi i ako nema nosivosti koju je odredio proizvođač. Da biste bolje uparili neka starija pretpojačala, odaberite 5700 pF. Postavka od 1000 pF optimizirana je za Rega asortiman MC uložaka.

Postavke učitavanja
Postoji pet različitih postavki ulaznog opterećenja; od 50 Ohm-a, 100 Ohm-a, 150 Ohm-a, 300 i 400 Ohm-a. Odaberite potrebni otpor kako bi se podudaralo s onim koje je proizvođač odredio u specifikacijama zvučnice.Dopušteno je isprobati različite uvjete “load-a”, jer ponekad promjena tereta daje različite zvučne performanse koje više odgovaraju Vašem osobnom ukusu. Da biste bolje uparili neka starija pretpojačala predpojačala, odaberite 400. Postavka od 100 optimizirana je za Rega asortiman MC zvučnica.

Mute
Omogućuje Vam isključivanje signala prilikom promjene postavke pojačanja, između zapisa ili prilikom promjene zapisa.

Mono
Ova funkcija omogućuje reprodukciju mono snimaka putem stereo zvučnice.

 

Tehničke karakteristike:

Specifications

General Conditions
Generator Source Resistance 20 Ω
(Audio Precision Z Out)
Load set to 100 Ω and capacitance set to 1000 pF (Apheta and Aphelion)
Output Load Resistance 100 kΩ
(Audio Precision Z In)

Input Sensitivity for 200 mV on Unbalanced Output
67 μV – 69.5 dB Gain Setting I
131 μV – 63.5 dB Gain Setting II

Gain Input to Unbalanced Output
63.5 dB Minimum
69.5 dB Maximum

Input Load
50, 100, 150, 300 & 400 Ω

Capacitive Load
1000, 2000, 3200, 4300, 5700 pF

Input Overload @ 1 kHz
9.6 mV – 63.5 dB Gain Setting
4.9 mV – 69.5 dB Gain Setting

Rated Output Level

Unbalanced 200 mV
Balanced 400 mV
Maximum Output Level
Unbalanced 14.5 V RMS
Balanced 29 V RMS
Balanced Output Connections
Balanced XLR connectors pin2 positive and pin3 negative.
The positive pin2 connection on the balanced output is the same connection as the unbalanced output.

Output Resistance
Unbalanced 100 Ω
Balanced 200 Ω

Absolute Minimum Output Load Resistance (for a –3 dB roll off @ 20 Hz)
500 Ω Unbalanced
1000 Ω Unbalanced
RIAA Accuracy (Better Than)
0.2 dB 100 Hz to 50 kHz

Frequency Response
13.5 Hz (–3 dB) to 100 kHz (–0.2 dB)

THD
Typically 0.03 % @ 1 V 20 Hz 20 kHz (Bandwidth 100 Hz to 22 kHz)

Output Noise Level (Unbalanced Output, A-Weighted and 15 Ω Input Load)
-77 dB V (69.5 dB Gain Setting I)
-82 dB V (63.5 dB Gain Setting II)

AC Supply
230 V & 115 V Nominal +/- 10 %

Power Consumption
15.3 W