Prvo što ćete primijetiti kod Kandida je da je ogoljena – generator je izložen. Bez kućišta zvučnice, potencijalni izvori rezonancije su uklonjeni što rezultira čišćim, jasnijim zvukom, čineći sav Vaš vinil zvuk boljim nego ikad.

Također smo smanjili težinu zvučnice korištenjem plastičnog prednjeg vijka umjesto metala. Osim što omogućuje pomicanje protuutega bliže točki ležaja što daje bržu reakciju na promjene u vinilu, korištenje plastičnog vijka eliminira sve magnetske smetnje osjetljivim zavojnicama u zvčnici

Još jedna značajna inovacija u Kandidu je kut mehaničkog tijela i kut praćenja “kantilevera”, koji su također pomaknuti s 23° na 20°. To znači da kada se postavi pod gaznu silu na površini LP, linije fluksa ostaju simetrične, osiguravajući da mehaničke sile na zavojnici i željeznoj jezgri ostanu jednake u svim smjerovima, izbjegavajući bilo kakvu deformaciju..

Kandid koristi najfiniju, golu “Linn Contact” dijamantnu iglu i ima koristi odbor-keramičkog kantilevera za ultra malu masu i iznimno visoku krutost. Mehanizam ovjesa podržava ručno namotane zavojnice pričvršćene u visokoprecizan kruti sklop, završavajući zlatnim kontaktima za vrhunski prijenos signala. Zavojnice u Kandidu također imaju dodatne namotaje za povećanje snage.

Tehničke karakteristike:

Tip igle: Nude line contact diamond
Cantilever: Bor
Armatura: kvadratna
Pin Connection Type: Flying wire with termination clips
Mounting Points: 3
Coil Wire: Copper
Izlazna voltaža: 0.38mV @ 3.54cm/s
Channel Balance at 1 kHz: ±0.5dB
Channel Separation at 1kHz: Bolje od 35dB
Load Resistance: 50–200 Ω
Load Capacitance: 100–1000 pF
Gazna sila: 1.72–1.77 g
Masa zvučnice: 5.7 g