Najnoviji član serije Rega MC zvučnica, Ania Pro koristi naprednu dijamantnu iglu Vital profil. Ovaj je profil dizajniran za izdvajanje što više detalja s površine vinila. Ania Pro isporučuje zategnute niske tonove, toplu sredinu i precizne visoke frekvencije kako bi pružio dobro uravnotežene i detaljne izvedbe.Tijelo Ania Pro koristi jedinstvenu kombinaciju polimera od 40% stakla pod nazivom Polifenilen sulfid (PPS-Fortron). Posebne osobine ovog materijala su tvrdoća i stabilnost oblika i dimenzija nakon oblikovanja, što je kritično za performanse Anie Pro. Sada je došao izazov. Rega je dizajnirala i prototip koristeći SLA sustave u samo nekoliko mjeseci, dokazujući valjanost dizajnerskog smjera.

Koristeći istu izuzetno složenu mikro zavojnicu za ručno namotavanje kao i u ostatku ponude, Ania je smještena u jedinstvenom PPS visoko krutom tijelu, osiguravajući preciznu konstrukciju i Reginu metodu učvršćivanja u tri točke koja osigurava optimalnu vezu s glavnom školjkom i automatsko podešavanje ovjesa. Novo tijelo je zaštićeno CAD dizajniranim, prozirnim krutim poklopcem za zaštitu unutarnjih finih žica, čineći rukovanje istodobno ugradnim, sigurnim i bez rizika. Ania ima super snažni neodimijski magnet i zavojnicu koja je pažljivo namotana na željezni križ. Ovaj minijaturni sklop omogućuje nam veću slobodu praćenja utora vinila osiguravajući da se iz vinila izdvoji još više detalja.

Sve se ove značajke kombiniraju kako bi pružile uravnotežene i dinamične performanse koje će Vas kao nikad prije angažirati s vašim vinilom. Ania Pro je savršen partner za gramofone Planar 3, Planar 6 ili RP8. Dostupne su tvornički ugrađene opcije za neke modele.

Jedinstveni dizajn
Regin MC dizajn zvučnice jedinstven je u svom pristupu postizanju generatora ultra male mase koji je nedampiran (bez žice za vezanje) pomoću jedinstvene romboidne osovinice za konzolu pogonjenu dizajniranom svrhom, ekskluzivno za Rega, neodimijski magnetni sustav. Ova vrsta dizajna zahtijeva projektirano kućište s nultom tolerancijom, što je Regino područje stručnosti, a uz proizvode Apheta 2 i Aphelion ta su tijela izrađena od jednog komada najkvalitetnijeg aluminija. Ovo je težak i skup postupak koji zahtijeva sva četrdeset četverogodišnja iskustva Rege. Konkretno, potrebno je nulto odstupanje tijela u poravnanju i dimenzijama pričvrsne rupe za osovinsku pločicu i odnosa rupe za pričvršćivanje magnetnog mehanizma.

Kad smo odlučili proizvesti zvučnicu s pokretnom zavojnicom po upola manjoj cijeni od Aphete 2, posebno aluminijsko kućište nije se moglo koristiti, bilo je jednostavno preskupo. Otopina je ležala u neobičnoj kombinaciji polimer / staklo pod nazivom Polifenilen sulfid (PPS-Fortron). sa 40% stakla, ovaj bi se materijal mogao oblikovati i riješio bi problem troškova. Posebne osobine ovog materijala su tvrdoća i stabilnost oblika i dimenzija nakon kalupa, što je kritično za performanse Anie. Sada je došao izazov. Rega je projekt dizajnirala i prototipizirala koristeći SLA sustave u samo nekoliko mjeseci, dokazujući valjanost dizajnerskog smjera.

Regini inžinjeri su morali dizajnirati alat za izradu kalupa koji može biti izuzetno točan i dugog vijeka trajanja. PPS je polimer koji je teško oblikovati i zahtijeva posebnu pozornost sa načinom rada alata za kalupe. Spajajući ovo s gotovo neobliknim složenim oblikom tijela Ania i vrlo značajnim izazovom suočili su se Rega inženjeri i izabrani alati. Izrađivači alata koristili su vrhunske tehničke vještine, najtočnije švicarske EDM CNC strojeve, čiji su redoviti kupci vojna i medicinskaindustrija i tolerancija im ide do mikrona (tisućiti dio milimetra). Da bi se postigao ovaj zamršeni oblik tijela potreban je najsloženiji visokotlačni alat za kalupe za ubrizgavanje koji je Rega ikad dizajnirla. Alat ima osam glavnih dijelova, od kojih se četiri moraju međusobno savršeno savršeno sinkronizirati kako bi se postiglo svako tijelo zvučnice. Dizajn i izrada ovog “umjetničkog djela” trajala je cijelu godinu izrade, a izradio ga je isključivo najstariji izrađivač alata koji zahtijeva sve životno zanatsko iskustvo.

Kombinirajte ovo posebno PPS kućište sa svojim visoko specificiranim umetcima od nehrđajućeg čelika, jedinstvenim romboidnim pivot sustavom, isprobanim i testiranim visokokvalitetnim eliptičnim držačem igle sa dijamantnim vrhom i sa sklopom generatora zavojnice male mase i dobit ćete novu vodeću muzikalnost, performanse, brzinu, jasnoću i detalje kao nikada prije po ovoj cijeni.

Tracking Pressure 1.75 – 2.00g
Input load impedance 100 ohms
Output impedance 10 ohms
Nominal output voltage 350μV
Channel Balance : ≥ 20μV
Separation : ≥ -29dB

Mass 6g

Key Features :

Iron Micro cross & coil assembly
One of the world’s smallest MC generators.
Cutting edge neodymium magnet.
Vital profile nude diamond stylus.
High specification fine wire.

Load settings for adjustable MC stages

Impedance -100ohm
Capacitance – 1000pF
Gain setting – High (‘On’ position for Rega phono stages)