Aphelion 2 MC zvučnica referentne razine
Vrhunska u mikro inženjerstvu, preciznosti, inovacijama i izradi.

Aphelion 2 je 4. generacija jedinstvenih Reginih ručno izrađenih MC zvučnica.
Podizanjem tehnologije razvijene od originalnog Apheliona i najnovije Aphete 3 na sljedeću razinu, naši su inženjeri sada fino dotjerali svaki aspekt izvornog dizajna.

Aphelion 2 sadrži konzolu s šipkom od borona koja je sada opremljenanajnaprednijim dijamantnim profilom “finog tipa”, u kombinaciji sa super snažnim neodimijskim magnetom i zavojnicom koja je pažljivo namotana na željezni mikrokriž. Smanjenje težine generatora omogućuje veću slobodu praćenja vinilastog utora osiguravajući da se iz vinila izvuče još više detalja. Aphelion 2 smješten je u jednom komadu, u eloksiranom aluminijskom crnom tijelu i zaštićen CAD dizajniranim prozirnim krutim poklopcem da se zaštitite unutarnje fine žice, čineći rukovanje istodobno sigurnim i bez rizika.

Aphelion 2 savršen je partner za višestruko nagrađivani gramofon Planar 10, a može se isporučiti u tvorničkom paketu s popustom.

Ručno izrađena MC zvučnica Aphelion 2 vrhunska je u mikro inženjerstvu i dizajnu. Ovaj revolucionarna nova zvučnica zajamčeno će dohvatiti više glazbe s vašeg vinila nego ikad prije.Da bi poboljšali krutost, korištena je konzola od boronove šipke za povećanje točnosti praćenja i krajnjih performansi profila „Fine Line Type“. Moving Coil dizajn zvučnice jedinstven je u svom pristupu u postizanju generatora ultra male mase koji je nedampiran (bez vezne žice) pomoću jedinstvenog romboidnog stožera za konzolu, pogonjen ekskluzivno sa neodimijskim magnetnim sustavom. Ova vrsta dizajna zahtijeva projektirano tijelo s nultom tolerancijom, što je Regino područje stručnosti, a s Aphelionom 2 ta su tijela izrađena od jednog komada najkvalitetnijeg aluminija. Ovo je težak i skup postupak koji zahtijeva svo Regino četrdeset i sedam godišnje iskustvo. Konkretno, potrebno je „nulto“ odstupanje tijela u poravnanju i dimenzijama rupe za pričvršćivanje zakretne pločice i odnosa rupe za pričvršćivanje magnetnog mehanizma.

Specifications :

Tracking Pressure 1.9 g
Input load impedance 100 ohms
Output impedance 10 ohms
Nominal output voltage 350μV
Channel Balance : ≥ 10μV
Separation : ≥ -29dB

Mass 6g

Key Features :

Graded zero tolerance black anodised aluminium body
Boron rod cantilever
‘Fine Line Type’ profile, nude diamond stylus
Iron micro cross & coil assembly making one of the worlds smallest MC generators.
Worlds most powerful minaturised neodymium magnet.
High specification fine wire 0.018mm

Load settings for adjustable MC stages

Impedance -100ohm
Capacitance – 1000pF
Gain setting – High (‘On’ position for Rega phono stages )

MC dip switch settings for all adjustable Rega MC cartridge models.