Više od 15 godina Rega usavršava svoj jedinstveni dizajn MC zvučnica.
Predvodila je nedampirane sustave za generiranje mikro mase zajedno s tijelima bez zglobova visokog integriteta. U novije vrijeme su postigli novu razinu snage od rijetkih zemaljskih magneta. Ova petnaestogodišnja evolucija korištenjem najnovijeg tehnološkog procesa proizvodnje i priznatih zakona (Fleming) donjela nam je izuzetno uspješnu Aphetu 2.

Apheta 3 je pomaknula još jednu granicu, već nekoliko godina Rega razvija najsuvremenije dijamantne profile dizajna „Fine Line“ montirane na 90 stupnjeva (ista tehnika korištena u referentnom modelu Aphelion). U Apheti 3 izvlačeći još više detalja iz utora ploče, što se naravno prevodi u više glazbe.

Apheta 3 sadrži super snažni neodimijski magnet i zavojnicu pažljivo namotanu na željezni križ koji je pedeset posto manji od modela MK1. Ovo smanjenje težine omogućuje nam veću slobodu praćenja vinilnog žlijeba.

Apheta 3 smještena je u potpunosti redizajniranom, jednodijelnom kućištu od eloksiranog aluminija i zaštićena je CAD dizajniranim, dimljenim krutim poklopcem kako bi zaštitila unutarnje fine žice, čineći rukovanje istodobnim, sigurnim i bez rizika.

Apheta 3 savršen je partner za najnovije gramofone Planar 8 i Planar 10 sa kojima se može i tvornički isporučiti.

Jedinstveni dizajn

Rega’s Moving Coil dizajn zvučnice jedinstven je u svom pristupu postizanju generatora ultra male mase koji je nedampiran (bez žice za vezanje) pomoću jedinstvenog romboidne osovine za konzolu pokretane dizajniranom svrhom, ekskluzivno za Regu, neodimijski magnetni sustav. Ova vrsta dizajna zahtijeva projektirano kućište s nultom tolerancijom, što je Regino područje stručnosti, a s Aphetom 3 ta su tijela izrađena od jednog komada najkvalitetnijeg aluminija. Ovo je težak i skup postupak koji zahtijeva svo Regino dugogodišnje iskustvo. Konkretno, potrebno je „nulto“ odstupanje tijela u poravnanju i dimenzijama rupe za pričvršćivanje zakretne pločice i odnosa rupe za pričvršćivanje magnetnog mehanizma.

 

Uobičajene MC zvučnice koriste sustav čeličnog ovjesa (vezna žica) koji stvara visoku amplitudu visokofrekvencijske rezonancije (obično oko 8-12 kHz). Takva je rezonancija neprihvatljiva i obično je prigušuje rudimentarni komad pjenaste gume. Međutim, pjenasta guma s godinama se pogoršava i ne može spriječiti potpunu strukturu da vibrira i „zazvoni”. Specifičnosti i podešavanje vezne žice i prigušivanja određuju je li uložak prigušen (svijetli) ili previše prigušen (topli i basovi teški).Rijetko se postigne sretan kompromis. To je ohrabrilo Regu da slijedi novi smjer nadahnut modernim materijalima i osnovnim zakonima magnetizma. Apheta 3 ne sadrži niti veznu žicu niti prigušivač od pjene. Ljubitelji MC zvučnica završiti će dugu potragu za izuzetno jasnim visokofrekventnim spektrom, čvrstim zategnutim basovima, karakteristikama koje sve Rega MC zvučnice pokazuju.

 

Tracking Pressure 1.9 – 2.00g
Input load impedance 100 ohms
Output impedance 10 ohms
Nominal output voltage 350μV
Channel Balance : ≥ 20μV
Separation : ≥ -29dB

Mass 6g

Key Features :

Iron cross & coil assembly 50% smaller than the original Apheta .
One of the world’s smallest MC generators.
Cutting edge neodymium magnet.
Fine Line profile nude diamond stylus.
High specification fine wire.

Load settings for adjustable MC stages

Impedance -100ohm
Capacitance – 1000pF
Gain setting – High (‘On’ position for Rega phono stages)