Tips & tricks

Tako nekih stvari ima, što ne govore se svima… 🙂


  • Astat Premium

Provjeren koncept DIY entuzijasta doveden do savršenstva! ASTAT PREMIUM je visoko učinkovito sredstvo za dubinsko čišćenje gramofonskih ploča.Uklanja nečistoće, masnoću, prašinu, čak i otiske prstiju, a uz sve to iznimno je jednostavan za upotrebu.


  • Digitalna vagica

Dva najveća neprijatelja dobrog zvuka u vinilnom svijetu su: prljava ili oštećena ploča i neadekvatno podešen gramofon.

Must-have za svakog malo naprednijeg audiofila i diskofila, posebno ako volite mijenjati zvučnice, ako ste nepažnjom pomaknuli uteg ručke ili ako samo želite savršeno podesiti nagaznu silu svoje zvučnice po uputama proizvođača….


  • Podešavanje gramofona

Podešavanje gramofona nije previše komplicirano, no nepodešen gramofon je isto kao i neusvirani orkestar.Položaj u ravnini bez vibracija, podešena nagazna sila zvučnice, antiskating sila i geometrija zvučnice, najvažniji su parametri i njihovo odstupanje zvuk ne prašta.Precizan protraktor ANALOGIS omogućit će vam da svaki put postavite svoju novu zvučnicu u savršen položaj.


  • Oki Nokki ONE

OKKI NOKKI ONE, novi model legendarnog uređaja za pranje gramofonskih ploča tiši i snažniji vakuum sustav: all-in-one metalna “lulica” za usisavanje (prilagođava se ploči 12″, 10″ ili 7″), label size clamp za zaštitu label-a prilikom pranja, rezervar otpadne tekućine sa vizualnim indikatorom, akrilni poklopac za zaštitu od prašine.

U setu je četkica od prirodnih kozjih dlaka i koncentrat tekućine dostatan za 1l gotovog sredstva za pranje.


  • ANALOGIS KONCENTRAT

Pranje ploča je radnja u kojoj nema mjesta kompromisu…to znaju svi pravi kolekcionari i ljubitelji vinila. Potraga za svetim gralom: idealnom i svemogućom tekućinom za pranje ploča traje već desetljećima. Jednako su blizu i jednako daleko svi entuzijasti koji pokušavaju sami “smutiti” idealnu tekućinu za pranje……i ne, pranje nije samo pranje….uz minimalnu površinski napetost, potrebna je dovoljna agresivnost sredstva da otopi masnoće i desetljeća stare nakupine prašine, a u isto vrijeme bezkompromisna blagost prema vinilu. Dodatno, tu je i antistatički efekt koji se ne postiže samo upotrebom nekog iso-propilnog alkohola, destilirane vode i kapljicom deterdženta za suđe.Mala bočica od 165ml, kada joj se doda 5l destilirane vode, postaje ozbiljna zaliha profesionalne tekućine za pranje ploča koje se ne bi posramili ni vlasnici ultrasoničnih čistača. Razrijeđena otopina može se koristiti za pranje na svim vakuumskim strojevima za pranje ploča. Idealna je i za ručne “strojčiće” poput KNOSTI-ja, a posao savršeno odradi i pri ručnom pranju.


  • PHONO VIJAK

Došlo je vrijeme za promjenu zvučnice na vašem gramofonu? Za koju se odlučiti…istu onu koju ste imali sve ove godine (ako se još uvijek proizvodi) ili želite isprobati zvuk neke druge? 🙂 Vjerujemo da spadate u 99% nas koji svaku promjenu zvučnice koriste da isprobaju neku novu i da svoj doživljaj glazbe p(r)omaknu na novu razinu…..no često, male stvari stvore glavobolje…postojeći vijci na headshell-u su ili prekratki ili predugi…Gdje naći vijke koji ne reagiraju na magnetska polja zvučnice i koji odgovaraju vašoj novoj zvučnici…Odgovor je na BMK Audio stranici… 🙂 Set PHONO vijaka od posebne legure ANALOGIS.


  • TONAR OMOTI

Ljubitelja ploča je na žalost (pre)malo, a ljubitelja singlica još manje. Ovaj dio je samo za njih… 😉Znalci svoje rijetke i vrijedne singlice čuvaju kao oči u glavi, no često im osjetljivost tankog vanjskog cover-a i nedostatak unutarnjeg inner sleeve-a ne idu u prilog.No, to ne mora biti tako…Visokokvalitetni omoti za singlice, te antistatički omoti (sleeve-ovi) za iste sada su dostupni i vama! Vanjski omoti od crystal clear PP folije debljine 125 mikrona dolaze u pakiranju od 50 komada, dok unutarnji antistatički dolaze u pakiranju od 30 kom.
BMK AUDIO – mjesto gdje možete naći sve za beskompromisno uživanje u gramofonskim pločama.
Oprema za gramofone, sredstva i alati za njegu ploča, savjeti, recenzije, tips&tricks…

%d blogeri kao ovaj: